Víte, co je stejně kulaté jako jablíčko, pomeranč nebo třeba míč? No přece naše Země! S dětmi jsme si o ní celý týden povídali. Zajímalo nás, Země článekjak vypadá, kdo všechno na ní žije, co všechno na ní můžeme najít, ale taky to, jak ji můžeme chránit. Dozvěděli jsme se, že tady mezi námi, na té naší krásné modrozelené planetě, žijí i takoví lidé, kteří si na Zemi dělají co si jim jen zachce. A nehledí na nikoho a nic kolem sebe. S dětmi jsme si tedy povídali, jak se nestát takovým člověkem a jak se naopak o vše kolem nás hezky starat. Na velký papír s namalovanou Zemí jsme nalepili obrázky, které nám připomínaly, co je správné a co naopak všemu kolem nás škodí.

Stromy článek

Hráli jsme si také například s naší mazací tabulí ve třídě, na kterou jsme si namalovali různé druhy stromů. Bavili jsme se o tom, který je největší, nejmenší, uprostřed nebo třeba o tom, co to znamená, když je strom listnatý a jehličnatý.

Aby u nás ve třídě byla i pořádná zábava, naučili jsme se novou hru "Na slepičky". Stihli jsme si dokonce uvařit povidla ze švestek a každé z dětí je v hrnci pořádně zamíchalo (zkoušely to nejen s vařečkou, ale i s pastelkami na papíře).

Na konci týdne jsme se společně dívali na motivační videa - "Tý Brďo - ohrožená Země" a "Jak se kapičky staly pitnou vodou", abychom se o tématu Ekologie a celkově o naší planetě Zemi dozvěděli více.

Země výtvarka