Další nové téma s názvem "Barevný je svět, který Pán Bůh stvořil", o kterém jsme si s dětmi povídali, a které za námi do školky přišlo společně s dalším týdnem, byloovoce a zelenina plné barevného ovoce a zeleniny.

S dětmi jsme si ukazovali, jaké všemožné druhy existují, jakou mají barvu, chuť, tvar, vůni a dozvěděli jsme se plno zajímavých věcí. Někdy nás překvapilo, že to, co se na první pohled zdálo jako ovoce, ovocem úplně tak není. Tak třeba - věděli jste, že u melounu to není tak jasné? My už to víme a rádi Vám to s dětmi povíme. 

Děti hádaly, čím je pro nás všechna ta zelenina a ovoce přínosné a mohly si pochutnat na rozkrojených jablíčkách, hruškách, švestkách, banánech a dalších zdravých dobrotách, které s Vaší pomocí do školky pilně nosily (velké díky za to :)). Zahráli jsme si taky třeba hru "Ovocný koš", vyráběli jsme barevnou veverku z barev a podzimního listí a zpívali jsme spolu různé písničky. 

115

Ve středu nás čekalo krásné divadelní představení se třemi minimuzikály, které mělo děti oslovit zejména svou hravostí, krásnými písničkami, zpěvem, hraním na kytaru a vyprávěním tradičních příběhů "O pejskovi a kočičce" od pana Čapka. Představením s názvem "Povídejme si, děti ..." nás provázeli Michaela Novozámská a Jan Pouchý.

V rámci výstavy "Rozkvetlé památky", která v Olomouci každoročně probíhá ve spolupráci s výstavištěm Flóra, jsme nakoukli do kostela sv. Michala a sv. Mořice, které byly vyzdobené květinovými vazbami všeho druhu. Společně s výstavou jsme se také prošli Olomoucí a prohlídli si, co se v našem městě nachází.

Přejeme Vám všem krásné říjnové dny.

jezek blog