Víkend byl za námi a v pondělí jsme přivítali nový týden povídáním si o tom, jak Bůh stvořil Zemi. Zkoušeli jsme, jaké to je, když je někde úplná tma, stejně jako na počátku stvoření, a taky jak krásnýna pocatku a hřejivý pocit nám dodává světlo, které se tou hustou tmou rozzáří. Z velké modré deky jsme si udělali mořskou hladinu a společně ji rozhoupali jako malé a velké vlnky. Poslouchali jsme i jejich zvuky a šumění. Proletěli jsme se po třídě stejně jako ptáci na modré obloze, tančili jsme jako koruny stromů s barevným listím a snažili se se zavřenýma očima uhodnout druh ovoce, které jsme ochutnávali. Stejně jako Bůh jsme nezapomněli na chvilku odpočinku na konci toho velkého tvoření všeho,co je na Zemi co je na Zemi - třeba vody, souše, hvězd, Slunce, rostlin, stromů, zvířat i člověka.

V úterý jsme si vyprávěli příběh z dávných dob o svatém Václavovi, vysvětlili jsme si těžká slovíčka, jako jsou "kníže", "patron" a "svatý", abychom si uměli lépe představit, co to znamená. Celé vyprávění jsme si doplnili obrázky pro lepší představu.

VaclavmA nakonec k nám ve středu na návštěvu do školky zavítal svatý Michael, který nám o sobě řekl plno zajímavých věcí. Zazpívali jsme mu písničku k nadcházejícímu svátku a k celé této příležitosti navštívili Kostel sv. Michala, který je od naší školky jen pár kroků.Michaelm

Poslední dny v týdnu nám zpříjemnilo volno, ve kterém jsme si všichni, jak doufáme, pěkně odpočinuli a načerpali síly do dalších říjnových dnů.