blesk
První týden utekl jako voda a vykročili jsme do týdne druhého. Děti už ví, kdo z kamarádů patří k nám do třídy Sluníček a znají už i své paníbleskučitelky a paní asistentku. Snažili jsme se tedy více prozkoumat všechny hračky ve třídě a další věci, které kolem nás jsou. Ukázali jsme si, že má všechno své místo. Dokonce i všechny děti mají ve školce své místo a svou značku, třeba u stolečku, na hrnečku nebo v šatně.

Každé ráno jsme se přivítali básničkou "Dobrý den, dobrý den" a opakovali jsme si písničky, které jsme se naučili v minulém týdnu. V úterý ráno k nám přišla milá návštěva - otec Antonín, který měl s dětmi krátké povídání a modlitbu. Hráli jsme i různé pohybové hry, např. "Na pejsky a boudy" a "Na sochy".

V průběhu týdne se jeden večer přehnala Olomoucí veliká bouřka, o které jsme si společně povídali, a kterou jsme se snažili vytvořit pomocí rytmizace na tělo (tleskání, dupání, ťukání prstíky do dlaně nebo plácání do kolínek). Stihli jsme si také popovídat o tom, co znamená být "kamarád" a jak bychom se k sobě měli navzájem chovat.