V tomto týdnu jsme si s dětmi povídali o PŘEZIMOVANÍ ZVÍŘAT a ZIMNÍCH SPORTECH.

V pondělí se děti seznámily s novou básničkou „Medvěd v lese“, pověděli jsme si něco o přezimování zvířat, obrázky jednotlivých zvířat jsme si roztřídily na ty, která v zimě spí a ty co ne. Na závěr děti vypracovaly pracovní list „medvěd“, během kterého spojovaly puntíky podle čísel a následně si obrázek vybarvily.  

V úterý proběhl nácvik písní na mši svatou, společně se třídou Sluníček a Srdíček.

Středu jsme prožili v katechezi podle pedagogiky Fr. Ketta – „Sněhulák“, děti si vyslechly motivační příběh, poznávaly barvy a tvary, porovnávaly velikosti kruhů, řadily je podle velikosti a následně si postavily svého sněhuláka, kterého pak dozdobily dekoračním materiálem.

Ve čtvrtek proběhla mše svatá.

Poslední den v týdnu jsme se zaměřili na zimní sporty. Naučily jsme se novou básničku „Zimní sporty“.Během práce s obrázky děti hledaly dvojice zimní sport a náčiní, které k němu potřebujeme, společně jsme si pak jednotlivé sporty a náčiní pojmenovávaly. A nakonec jsme si zahráli „pantomimu“ na téma zimní sporty.

Mimo to děti také celý týden cvičily a hrály pohybové hry jako např. „Tanec se stuhou“ nebo „Pozor, sněhová koule“. Počítaly děti ve třídě, určovaly, koho je více a koho méně, vytleskávaly básničky po slabikách, určovaly počáteční a koncové hlásky u slov, vymýšlely slova na danou hlásku nebo zdrobněliny ke slovům. Během zpěvu u klavíru jsme opakovali písně "Kde je Boží království", "Pro velkého, pro malého", "To je zlaté posvícení", "Žabička zelená" a "Marjánko, Marjánko".

Během odpočinku poslouchaly četbu z knih „Štaflík a Špagetka“ a „Kosí bratři“.

Tvořily vlastní stopy, voskovkami malovaly sněhuláky, lepily sněhuláky z papírových koulí, skládaly rozstříhané obrázky zimních sportů nebo tvořily kluziště.

„Medvěd v lese“

Medvěd v lese, brum, brum,

postavil si dům, dům.

Medvědice kouká,

kudy dovnitř fouká.

Medvídě jen vzdychá,

že jehličí píchá.

„Zimní sporty“

Ať je zima nebo mráz,

nebojí se žádný z nás,

ať si mrzne, ať je zima, 

zimní sporty ty jsou prima.