Tento týden jsme se zaměřili na dušičkové téma. Povídali jsme si o svatých, kdo to je, jak je na obrázku poznáme, svaté jsme také kreslili. Vzpomněli jsme i na památku všech věrných zemřelých, povídali jsme si, kdo to vlastně jsou ti věrní zemřelí.

Pracovali jsme s šátky a dekoračním materiálem, děti vyplňovaly prac. listy (dušičkový prac. list – spojování teček do svíčky, dokreslování svatých, spojování svatých s jejich atributy; spojování teček podle vzoru; opis slov podle vzoru), pracovaly na stanovištích inspirovaných „dušičkami“ (skládání slov z písmen, počítání obrázků a přiřazování vršků od PET lahví, skládání obrázků z vršků a dekoračního materiálu, skládání obrázků (puzzle), pracovní list „najdi stejné věnce“). Četli jsme na pokračování knihu o narození a smrti „Anna a Anička“.  Povídali jsme si, jaké jsou hlavní postavy, co se v příběhu děje, co jsme si zapamatovali z předešlého dne. Děti se učily a opakovaly básničky doprovázené pohybem, trénovaly písně na vystoupení pro seniory.

Ve čtvrtek jsme navštívili Pevnost poznání s programem „Barevné planety“.

Jako již tradičně jsme opakovali dny v týdnu, slabikovali jsme názvy jednotlivých dnů, vymýšleli jsme slova na poč. hlásky svého jména, učili jsme se tvořit zdrobněliny, počítali jsme děti ve třídě, určovali jsme množství (více, méně, o kolik)