Tento týden jsme se připravovali na misijní neděli, resp. na misijní školní mši a v tomto duchu se také neslo téma tohoto týdne. Povídali jsme si o různých kontinentech, jací tam žijí lidé, jak vypadají – barva pleti, tvar očí. Proč jsou tyto kontinenty zastoupeny zrovna takovými barvami (bílá, zelená, modrá, žlutá, červená) a co tyto barvy znamenají.

Pracovali jsme s obrázky lidí a jejich obydlí, měst, ale i přírody, vyhledávali jsme na mapě, hráli jsme různé pohybové hry jako např. „japonská chůze“, „přenášení předmětů na hlavě“, indiánský tanec „labadan“ (jednoduchý tanec v kruhu s různými možnostmi držení).

Děti vyplňovaly prac. listy na rozvoj zrakového vnímání – „dokresli obrázky podle vzoru“, „spoj stejné písmo“, „najdi cestu bludištěm“, hledání stejných dvojic čínského písma.

Jako již tradičně jsme rozvíjeli mluvní projev a vyjadřování povídáním o víkendu, co děti zažily, kde byly.

Ve středu jsme hledali poklad – děti plnily různé úkoly a získávaly kousky skládačky, které jim řekly, kde je poklad schovaný.

Ve čtvrtek jsme se zúčastnili misijní mše svaté, kterou děti doprovodily zpěvem nacvičených písní a nesením speciálních obětních darů.

Celý týden jsme se všichni ráno scházeli na společné modlitbě za jednotu a pokoj na celém světě.