Tento týden jsme se zaměřili na seznámení dětí s novou třídou a s kamarády. Povídali jsme si o prázdninách, hráli jsme hry na upevnění jmen kamarádů, tvořili jsme z dekoračního materiálu. Opakovali jsme dny v týdnu, porovnávali množství, hráli jsme pohybovou hru „na vlaštovky“, hru s míčem „na jména“, „obr a trpaslík“, přehazovanou drátěnkami, děti si vyzkoušely překážkovou dráhu.

Opakovali jsme nadřazená a podřazená slova, vymýšleli jsme slova na určitý počet slabik. Seznámili jsme se s pohybovou básničkou „Dobrý den“. Děti prožily katechezi z pedagogiky Fr. Ketta „O malém bobrovi, který našel přátele“. Ve čtvrtek jsme se zúčastnili programu „S farmou kolem světa“, kdy bylo dětem hravou formou přiblíženo, jak se jmenují jednotlivá zvířata žijící na farmě, jak je odlišíme a jaký z nich máme užitek. Děti vyrobily přání s ovečkou a pohladily si živé králíky, kteří nás také navštívili.

Opakovali jsme i poč. hlásky jmen dětí v návaznosti na hru „Stoupne si ten, jehož jméno začíná na…“.

Zpívali jsme různé lidové písně, seznamovali jsme se s písničkami „Karkulka“, „Anděl mě budí“, „Chci být dobrou půdou“ (ref.)

 

Básnička „Dobrý den“

1) Dobrý den, dobrý den, dneska zlobit nebudem.

Ručičky jsou na tleskání, nožičky jsou na dupání,

dobrý den, dobrý den, dneska zlobit nebudem.

2) Dobrý den, dobrý den, dneska máme krásný den.

Ručičky jsou na tleskání, nožičky jsou na dupání,

dobrý den, dobrý den, dneska máme krásný den.