Josef - Víra pro dětiTýden jsme začali povídáním o sv. Josefovi. Pověděli jsme si, co o něm víme, jaký byl jeho příběh i role v životě Pána Ježíše. Dětem jsme vysvětlili některé pojmy, mezi nimi i co je náplň práce tesařů. Potom děti procvičovaly grafomotoriku - zuby pily.

Začalo nám jaro a my jsme pojmenovávali jarní květiny, seznámili se s tím, jak květinka vyroste, procvičili jsme barvy, vytleskávání slov na slabiky i pohybové dovednosti v překážkové dráze. Zahráli jsme si na zahradníky a vytvářeli květiny z dekoračního materiálu a udělali si společnou přehlídku. Hráli jsme hry: Včelky, Do vody, z vody a cvičili jsme s obručemi. Naučili jsme se básničku s pohybem (Semínko).

Také jsme si připomněli, na co se připravujeme v postní době, hodili jsme si kostkou lásky, kde námpadlo "Miluj druhého jako sebe." S dětmi jsme si uvedli několik příkladů, jak toto můžeme plnit ve školce i doma. Nakonec jsme si vyslechli příběh O Janičce a semínku - semínko musí v zemi umřít, aby dalo život květině, Pán Ježíš zemřel na kříži, aby dal věčný život nám.

Nacvičovali jsme písně: Kotě a sluníčko, Sluníčko, Kolik je na světě očí a učili se píseň Ochránce dětí.Obraz Dětská dekorace Květina bílá / od Tiko-Dekorace | Fler.cz

Odpoledne děti odpočívaly u knihy "Maminčiny pohádky."

Semínko

V zemi malé semínko spinká jenom malinko. (Dřep, naznačujeme spánek)

Když sluníčko zasvítí, začne pěkně klíčiti. (Ve dřepu ruce pomalu do vzpažení)

Klíčí, klíčí stále výš až poupátko uvidíš. (Stoj, vzpažené ruce sepneme do poupátka)

Potom z toho poupěte veliký květ rozkvete. (Ruce z poupátka rozevíráme do upažení)