Září -                                                            

  Vítáme Vás všechny malé i velké děti v naší třídě  SLUNÍČEK v novém školním roce 2023/2024. Co nás čeká??? Seznamování s  novou paní učitelkou, asistentkou, novými kamarády, jejich rodiči, prarodiči, sourozenci i domácími mazlíčky. Povídání si o tom, co mají děti rády a co ne, co je baví, co dělají doma s rodiči. V září se zaměříme především na dobré a kamarádské prostředí, budeme si fixovat pravidla jak třídní, tak školní. Budeme se učit své značky a jména kamarádů. Společně se pokusíme vytvořit projekt "Malý fotograf", kdy se budeme fotit a protože každý máme své místo, tak si to místo označíme svojí fotografií. Dále se budeme seznamovat s jednoduchými dětskými písničkami a říkadly, hodně budeme vyprávět dětem pohádky, hrát divadlo s maňásky, seznámíme se s malbou, kresbou..., budeme s dětmi hrát jednoduché pohybové hry, ale především se zaměříme na volnou hru ve třídě i na školní zahradě. Budou na nás čekat centra aktivit, v nichž si můžeme hrát samostatně, ale i v menších skupinkách s kamarády. 

Přejeme nám všem klidný, pohodový a příjemný nový školní rok. 

 

Předsevzetí do nového školního roku

pro rodiče:  Chci být dobrý rodičem. Důsledným, přísným, ale milujícím. Když mé dítě bude cítit pevné mantinely, bude to moje dítě nejšťastnější na světě a já ten nejšťastnější rodič pod sluncem, i kdyby zrovna byla mlha.

     Jako učitelky jsme náhradní maminky přes den, přebíráme zodpovědnost za Vaše děti, vedeme je dál s láskou a péčí Vám vlastní, nám danou naší prací. Máme Vaše děti rády, všechny, bez vyjímky. Máme radost ze sebemenšího jejich pokroku, stejně jako Vy. Pokud se vám zdá, že jsme na některé děti příliš přísné, je to opravdu pro jejich dobro...a podívejte, jaký kus cesty s námi ušli (tím se nemyslí jen cesta lesem ze solné jeskyně).   

    létající ptáci

♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣ 

1395 "Čáry, máry, fuk, ať si holka nebo kluk, do školky přijď rád, ať si můžeme spolu hrát.“ Vítáme všechny rodiče a děti ve třídě Sluníček a doufáme, že se letošní školní e8558e3628ab296afdcd3aba79e60a62rok opět vydaří. Rodičům přejeme krásné chvíle a dětem úsměv na tváři, hodně nových kamarádů a plno zážitků.

Po prázdninách kluci holky,

spěchejte do naší školky.

Školička jak kytička,

slyšet je v ní písnička,

zpívá dětem pro radost,

pro všechny má hraček dost.

 

Šel medvídek do školky,

 vzal si s sebou bačkůrky,

 a červené jablíčko, 

 nashledanou matičko.

méda                                         

  Šlapu si to do školky,                       
 pro kluky i pro holky,
 tam se na mne každý těší, 
 tam mám i své bačkůrky.

jablko