V tomto týdnu jsme si s dětmi dále povídali o POSTNÍ DOBĚ.

Pondělí jsme zahájili povídáním na téma JARNÍ PRÁZDNINY. Děti povídaly o tom, kde byly, co zažily a co se jim nejvíce líbilo. Také jsme opakovali písně „Když Ježíš přichází“ a „Děkuji za tvůj kříž“.

V úterý do školky přijelo SFÉRICKÉ KINO, děti shlédly pohádku o podmořském světě a zopakovaly si, jak je důležité chránit naši planetu.

Středu jsme s dětmi prožili v katechezi podle pedagogiky Fr. Ketta – „Postní doba jsme na cestě“ a začali jsme si povídat o křížové cestě. Blíže jsme se seznámili s 1. a 2. zastavením.

Ve čtvrtek jsme se naučili novou básničku „Slunce“, kterou jsme si doprovodily pohybem a ukazováním. Dále jsme si povídali o 3. – 5. zastavení křížové cesty.

V pátek jsme s dětmi navštívili základní školu sv. Voršily, děti měly možnost nahlédnout do vyučování v prvních třídách a prohlédnout si prostory školy.

Mimo to jsme taky celý týden cvičili, zpívali nebo hráli různé pohybové hry. Během výtvarně pracovních činností děti tvořily kříže, ptáčky v hnízdečku nebo plnily pracovní listy.

Během odpoledního odpočinku děti poslouchaly pohádky "O Perníkové chaloupce", "O kocourovi, kohoutovi a kose", "Kouzelník", "O Smolíčkovi", "Dobrá žena", "Hurvínkova abeceda slušného chování" a "Včelí medvídci 1,2"