V tomto týdnu jsme si s dětmi povídali o MASOPUSTU. Představili jsme si jednotlivé masopustní dny -tučný čtvrtek, masopustní neděle, masopustní pondělí, masopustní úterý a tradice s nimi spojené. Dále jsme si představili jednotlivé masky, které můžeme vidět v masopustním průvodu. Děti je poznávaly na obrázcích a vzpomínaly které jsme viděli v parku minulý týden na masopustním průvodu.

Popeleční středu jsme prožili katechezí podle pedagogiky Fr. Ketta – „Rychle, rychle míjejí hezké chvíle“. Vysvětlili jsme si, že tímto dnem začíná postní doba a připomněli jsme si na co se během postní doby připravujeme – Velikonoce.

Ve čtvrtek jsme zavítali do Pevnosti poznání, kde děti absolvovaly vzdělávací program s názvem „Labyrint smyslů“.

V pátek děti čekaly aktivity na stanovištích, které se ještě nesly v duchu masopustu. Děti skládaly obrázky (puzzle), skládaly slova z písmen podle předlohy, počítaly jitrnice a koláče, opisovaly slova podle předlohy, skládaly obrazy z vršků od pet lahví, přiřazovaly stíny k obrázkům a doplňovaly řadovou posloupnost.

Každý den děti také cvičily, hrály pohybové hry nebo nacvičovaly písně "Ty se na mě díváš s láskou", "Cestou křížovou", "Mám pro vás překrásnou písničky", "Zazpíváme Pánu", "Pampelišky“.

Během odpočinu poslouchaly četbu z knih "Příšerní nezbedníci", "Zlobilky" a "Nezbedníci".